Oogmeting en gediplomeerd advies
Een goede oogmeting is van essentieel belang voor het beste advies voor de juiste keuze van uw nieuwe bril. Graag leggen wij u uit wat het voor u betekent als u een afspraak voor een professionele oogmeting wilt maken.

Een oogmeting is niet alleen belangrijk voor het bepalen van de juiste sterkte. Het is ook belangrijk dat er goed gekeken wordt naar uw ogen. Zeer belangrijk is hierbij of uw oogstand, oogdruk, de kwaliteit van de ooglens (eventueel staar) en het gezichtsveld goed is.
Alle facetten van het beroep worden door gediplomeerde vakmensen uitgevoerd. Voor een goed montuuradvies worden regelmatig cursussen gevolgd met een afsluitend examen. De oogmetingen, ook wel refracties genoemd, worden uitsluitend gedaan door opgeleide en gediplomeerde opticiens/ contactlensspecialisten/ optometristen. Zij kunnen een prima diagnose stellen welke sterkte van glazen nodig zijn, of eventueel een doorverwijzing naar een optometrist of oogarts. Contactlensspecialisten hebben door hun ruime kennis en ervaring op gebied van contactlenzen de mogelijkheid de juiste contactlens qua comfort en scherpte voor de klant te bepalen. De eerder genoemde optometristen die in de eerste lijns oogzorg functioneren kunnen prima een diagnose vaststellen als het meer de medische kant uitgaat en daarmee ook het vervolgtraject.

Wil je dit bedrijf ontmoeten? 
Kom dan naar ons volgende event

Bekijk de agenda

DOVO - RKAV Volendam

Tijd om uit de winterslaap te ontwaken voor een spetterende wedstrijd tegen RKAV Volendam. Op 28 januari 2023 om 14:30 uur gaan we weer aftrappen op het Sportpark Panhuis. Van Ree...