Een blauwe Spakenburger en een rooie Veenendaler vormen al bijna tien jaar samen een succesvol zakenduo met CMC Groep. Al die tijd zijn Ben Koelewijn en Rien Bouman met CMC lid van Businessclub De Heuvelrug (BCH). Ze trekken dan ook graag parallellen tussen sport en ondernemen.
 

Rien is van de twee het meest betrokken bij DOVO. Hij kan gerust supporter worden genoemd. “Is ingegeven door m’n vader. Die nam me als klein jongetje al mee naar wedstrijden van DOVO 1.” Dat DOVO sportief een mindere periode beleeft, gaat hem aan het hart. Maar hij gunt de nieuwe clubleiding graag de tijd.

Het brengt hem bij de uitspraak dat een kampioenselftal niet met geld te koop is. “Nee, want daarvoor moet alles binnen een vereniging kloppen. De sfeer moet goed zijn en je moet een eenheid vormen. Accepteer dat niet iedereen hetzelfde is, maar streef wel dezelfde doelen na en loop dezelfde kant op. Als je dat niet doet, haal je niet het beste uit je bedrijf en dus ook niet het beste uit je vereniging.”

 

Keuze voor rood

CMC verhuisde in 2011 van Nijkerk naar Veenendaal. In 2012 namen Ben en Rien de aandelen over en moest het duo de boer op om het bedrijf te laten groeien. “Rien had hier al een netwerk en ik had kennis van verzekeringen”, vertelt Ben. “Het was mij om het even bij welk zakelijk netwerk wij ons zouden aansluiten. Ik kom uit Spakenburg en ben supporter van blauw.”

Maar een prominente sponsorrol bij GVVV, met bijvoorbeeld de naam CMC op de shirts, was geen optie voor compagnon Rien. “Dat hebben ze wel eens gevraagd. Maar onze voorwaarde is dan dat GVVV in rode shirts gaat spelen. Dus dat zal er wel niet van komen”, verwacht Rien.

“Zeker een kwart van de leden is klant van ons. Dat is een kenmerk van de BCH: onderling wordt elkaar de business gegund.”

Een warme club

Het team van CMC telt inmiddels 35 mensen. Die houden zich vanuit kantoren in Veenendaal, Ede en sinds kort ook Utrecht bezig met (collectieve) verzekeringen, pensioenen, bedrijfsmakelaardij, vastgoedbeleggingen en taxaties. De groei van het bedrijf is mede via Businessclub De Heuvelrug tot stand gekomen. “Zeker een kwart van de leden is klant van ons. Dat is een kenmerk van de BCH: onderling wordt elkaar de business gegund.”

Ben Koelewijn – geen familie van oud-BCH-voorzitter Robin Koelewijn – verwierf zich via DOVO’s businessclub snel een plek in het sociale en zakelijke leven in Veenendaal. “Dat is me enorm meegevallen. Ik had in Rien natuurlijk een goede kruiwagen, maar het is toch altijd even afwachten of ze je wel of niet pikken. Maar ik voelde me er bijzonder snel thuis. Het is een warme club, met heel gezellige soosavonden. Ideaal om relaties te leggen die je als ondernemer én als mens verrijken. We ondersteunen een maatschappelijk betrokken club als DOVO en hebben ondertussen heel leuke middagen en avonden.”

 

Groot met een dorps karakter

Ben ziet veel gelijkenissen tussen DOVO en Veenendaal. “Enerzijds is er het dorpse karakter, maar anderzijds merk je ook aan alles dat DOVO een grote club is. Dat is met Veenendaal net zo: een dorp, maar het heeft alles wat een stad ook heeft.”

Ben gaat op zaterdagen meestal niet kijken bij DOVO. “Nee, ik ben wat dat betreft meer een succes-supporter. Maar op soos-avonden en activiteiten ben ik er vaak wel bij.” Mooie herinneringen hebben beide mannen aan uitjes met de businessclub. “Weekendjes naar Duitsland om wedstrijden van Schalke ’04 of Borussia Dortmund te kijken bijvoorbeeld. Maar ook een toer door Amsterdam en een bezoek aan de SS Rotterdam. Man, wat hebben we gelachen!”

"We ondersteunen een maatschappelijk betrokken club als DOVO en hebben ondertussen heel leuke middagen en avonden."

 

Eenheid in de club

In dit rijtje noemt Rien expliciet het DOVO Gala. “Bij de laatste editie waren er ook veel mensen vanuit de vereniging DOVO. Superleuk! Daar streven wij ook naar: eenheid in de club.”

Hij vervolgt: “Wij zullen de eerste zijn die ‘boven’ en ‘beneden’ samen willen brengen. Alles moet één zijn, met respect voor de verschillen van beide kanten. Daarom sponsoren wij een buffet voor iedereen na de wedstrijd zaterdag tegen DVS ’33. Dat buffet is die dag dus niet alleen voorbehouden aan de businessclubleden.”

Rien is betrokken bij de nieuwbouwplannen voor het clubhuis van DOVO. “Dat is een mooi moment om hier vervolgstappen in te zetten”, zo kondigt hij alvast aan.

Ben deelt tot slot nog een compliment uit aan de vereniging DOVO. “De jeugdopleiding heeft DOVO echt goed voor elkaar.” Vooruitblikkend zien ze DOVO 1 ooit weer op het hoogste amateurniveau spelen. “Tuurlijk. Affiches als DOVO-IJsselmeervogels en DOVO tegen mijn eigen Spakenburg. Dat is toch mooi! Dat moet ooit terugkomen. Aan ons zal het niet liggen!”

"Wij zullen de eerste zijn die ‘boven’ en ‘beneden’ samen willen brengen. Alles moet één zijn, met respect voor de verschillen van beide kanten."

Wil je dit bedrijf ontmoeten? 
Kom dan naar ons volgende event

Bekijk de agenda

DOVO - Harkemase Boys

Staat deze wedstrijd al in je agenda? Deze zaterdag speelt DOVO om 14:30 uur tegen de Harkemase boys. Je bent natuurlijk van harte welkom om de wedstrijd te komen bekijken vanuit...