DOVO en Gert Kruys hebben aangegeven dat zij per direct de samenwerking zullen stoppen. De 2-6 nederlaag tegen Excelsior ’31 was voor het eerste elftal, de trainer en de club een zware teleurstelling. Het is de vierde nederlaag op rij en in de pers wordt al opgetekend dat het anders moet. De eerste stap hierin is het stoppen van de samenwerking tussen trainer en club.

"Natuurlijk is dit voor DOVO en Gert Kruys een pijnlijke oplossing. Op deze manier willen we geen afscheid van elkaar nemen. Dit is de trainer die ons naar de derde divisie heeft geholpen, die staat voor een voetballend DOVO. Daarnaast ken ik Gert als een mensenmens, een trainer die probeert het beste uit zichzelf en het team te halen. De keuze is daarom niet persoonlijk, maar alleen gemaakt op basis van het tegenvallend resultaat." Het zijn de woorden van de voorzitter van DOVO Jan Willem de Groot.

Robin Koelewijn vult hem aan: "In mijn tijd als voorzitter van Businessclub de Heuvelrug heb ik dit helaas al een keer eerder meegemaakt. Natuurlijk waren de omstandigheden anders, maar toen we het besluit hadden genomen om afscheid van Gert Kruys te nemen kwam het gevoel dat ik had na het afscheid van de vorige trainer weer even boven. Persoonlijk hoop ik dat we wel op een zo positief mogelijke manier dit hoofdstuk kunnen sluiten."

Beide voorzitters zien toe op de FSD (Financiële Stichting DOVO) de uiteindelijke werkgever van de trainer. Dit zelfstandig orgaan heeft als taak de businessclub en de vereniging aan elkaar te verbinden door een, op zo hoog mogelijk niveau voetballend, eerste elftal te ondersteunen. Zij doet dit financieel en door een technische commissie samen te stellen. De twee voorzitters kondigen aan ook naar deze structuur en de bemensing te zullen kijken. "Het kan niet zo zijn dat alleen een trainer verantwoordelijk is voor de positie waar we nu staan." aldus Jan Willem de Groot.

Zowel Gert Kruys, als ook de spelersgroep, hebben zich de afgelopen periode in wisselende bewoordingen uitgelaten in de pers. Ondanks dat meerdere spelers het vertrouwen in de trainer nog steeds uit blijven spreken komt er nu toch een einde aan de samenwerking tussen de hoofdmacht van de rooien en de trainer.

"Natuurlijk had ik mijn afscheid van DOVO anders voorgesteld. In het begin van het seizoen gaf ik al aan dat dit mijn laatste jaar bij de club zou zijn. Dat was geen verrassing, want mijn contract loopt gewoon aan het einde van het seizoen af. Dat einde had ik me echter anders voorgesteld, maar ja, het is de voetbalwereld en als het bij de profclubs kan gebeuren, dan kan het ook bij DOVO. De samenwerking met het bestuur van de club heb ik altijd als plezierig ervaren. Natuurlijk baal ik hier stevig van, maar ik kijk terug op een mooi Veens avontuur en wens mijn opvolger heel veel successen toe met de Rooien." Gert Kruys sluit met deze woorden zijn werk als hoofdtrainer van DOVO af.

De komende periode zal DOVO op meerdere momenten met artikelen en persverklaringen naar buiten komen. Op dit moment is de club echter op zoek naar punten, oplossingen en vooral rust.

Wil je het volgende event niet missen?
Bekijk de agenda en meld je aan!

Bekijk de agenda

Wedstrijden DOVO 1 komende periode

Vernieuwde registratie oefenwedstrijden De komende periode staan verschillende (oefen) wedstrijden op de planning. Om alles in goede banen te laten verlopen, vraagt DOVO alle...