Activiteiten

Mei 2019

23-05-19

Ladies Day

De Zeeslag van de Dames van DOVO

Voetbal is een mannenwereld zeggen ze… behalve op donderdag 23 mei!
Want dan gaan we er een gezellige dag van maken met alle dames die lid zijn van BC De Heuvelrug! En het goede nieuws is: de vrouwelijke partners of werknemers van mannelijke BC-leden zijn ook van harte welkom!

Wat gaan we doen?
Allereerst: als je ’s ochtends wakker wordt, trek je makkelijk zittende kleding aan. Je drinkt niet teveel, want na vertrek vanaf huis kan de eerste sanitaire stop pas na 11.00 uur gemaakt worden.

Als je bent aangekleed, hebt ontbeten en je blaas goed hebt geleegd, stap je in je auto of pak je de fiets en rij je naar DOVO (of, voor degenen die denken dat ze aan het eind van de dag geen vervoersmiddel meer kunnen/mogen besturen: laat je je afzetten bij DOVO). We verzamelen om 10.15 uur, dus zorg dat je er dan bent, want om 10.30 uur rijdt de bus echt weg!

Dan kunnen we nu zeggen: ‘het is een verrassing wat we gaan doen, maar neem je zwemkleding mee’, maar, hoe confronterend misschien ook: die leeftijd hebben we gehad . Jullie willen ongetwijfeld weten wat je te wachten staat en hoe lang je van huis bent, zodat je eventueel maatregelen kunt nemen om het thuisfront goed verzorgd achter te laten. Daarom lichten we een flinke tip van de sluier op:

Goed, je zwemkleding kun je dus thuis laten, tenzij je een duik overweegt in het Gooi- en Eemmeer. En voordat jullie nu massaal Google openen om te achterhalen wat er op en om het Gooi- en Eemmeer te beleven valt………….. daar komt ‘ie:
We gaan van het ene rooie cluppie naar het andere rooie cluppie: VV IJsselmeervogels in Spakenburg! Daar worden we ontvangen met koffie, thee en wat lekkers. Na het sfeertje bij deze rooien geproefd te hebben, lopen we naar de Spakenburgse haven, waar ons een heerlijke lunch te wachten staat. Vervolgens heb je de gelegenheid om een bezoekje aan de leuke plaatselijke winkeltjes te brengen of aan de haven. Wisten jullie bijvoorbeeld dat in de haven van Spakenburg de grootste bottervloot ter wereld ligt? Zeker de moeite waard om even rond te wandelen!

Rond 14:15 uur verzamelen we weer en lopen we naar de visafslag. Daar krijgen we een stukje geschiedenis te horen over Spakenburg en over de visafslag. We wonen ook de veiling bij; dat mag natuurlijk niet ontbreken bij een bezoek aan de visafslag!

Na de veiling kiezen we het ruime sop: we stappen aan boord van een botter om een vaartocht te gaan maken over de voormalige Zuiderzee. Voor wie het niet weet: een botter is een authentiek zeilschip dat ooit gebruikt werd voor de visserij. De enthousiaste bemanning zal ons vertellen over de werking van het schip en over de visserij vanuit Spakenburg. Ondertussen kunnen we dan genieten van de sfeer en het uitzicht. En hopelijk van het mooie weer!

Als jullie denken dat het daarna gedaan is met de wieberende zeebeentjes… nou, nee hoor! Want bij terugkomst in de haven worden we met open armen ontvangen door een heuse oesterkoning, die ons met lekkere oesters gaat verwennen. Ook zal er een luxe barbecuebuffet voor ons klaar staan. De extra servetten die we gevraagd hebben vanwege wat verwacht gezever hier en daar (je weet tenslotte nooit wat een oesterkoning teweeg brengt bij zo’n groep dames), kunnen ook ingezet worden om lekker mee te wuiven op de muziek van de troubadour, die onze maaltijd nog gezelliger zal maken met wat sfeerverhogende muziek.

En zoals altijd komt ook hier aan al het leuks een eind  Rond 21.30 uur verwachten we weer terug te zijn in Veenendaal bij ons eigen rooie cluppie en kunnen we hopelijk terugkijken op een stralende, gezellige en onvergetelijke dag!

Om rekening mee te houden:
- Ben je slecht ter been? Dan is dit dagje uit helaas niet zo’n goed idee  Er zal een aantal (korte) afstanden gelopen moeten worden;
- Dit uitje is uitsluitend bestemd voor vrouwelijke leden van BC De Heuvelrug en voor vrouwelijke partners of werkneemsters van mannelijke BC-leden. Introducees kunnen deze keer dus niet mee!
- Er zijn slechts 50 plaatsen beschikbaar. Geef je dus snel op, want vol = vol!
- Trek comfortabele kleding aan en houd t.z.t. de weersverwachtingen in de gaten om je kleding daar op af te stemmen en eventueel zonnebrandcrème mee te nemen;
- Zijn er dieetwensen? Geef dit bij je aanmelding dan gelijk even aan.

27-05-19

Jaarvergadering BCH

Maandagavond 27 mei a.s. is onze BCH Jaarvergadering. Het businesshome is open vanaf 19.00 uur en we beginnen om 19.30 ...

  1. Juni 2019
  2. Juli 2019
Sluiten

Wachtwoord vergeten

Vul hieronder uw e-mail adres in en uw wachtwoord wordt naar u verzonden.